Verkkolehti kaikille puheesta kiinnostuneille

Aika loistaa

Oscar Santolalla haastattelee puhujia podcastissaan Time to shine.

Oscar Santolalla haastattelee puhujia podcastissaan Time to shine.

Oscar Santolalla tuli aikanaan Perusta Suomeen täydentämään maisterintutkintoaan tietojenkäsittelytieteessä Teknisessä Korkeakoulussa. Tutkinto valmistui, mutta mies tykästyi maahan ja lisäksi työ sekä suomalainen tyttöystävä saivat hänet viihtymään Suomessa hyvin.

Santolalla luennoi jo Perussa yliopistossa (Pontifical Catholic University of Peru). Hän on innostunut puhetaidon kehittämisestä, ja löysikin Suomessa pian yhteyden Toastmasterseihin, tarkemmin pääkaupungin Stadi Talkers -klubiin. Kaikki Toastmastersien suomalaisklubit toimivat toistaiseksi englannin kielellä. Parhaillaan on kuitenkin kehittymässä myös espanjankielinen klubi, jossa Santolalla on mukana puuhamiehenä.

– Työssä tarvitaan hyvää presentointitaitoa, ja Toastmasterseissa siihen saa hyvää harjoitusta, sanoo Santolalla, toistaiseksi kuitenkin englanniksi. Suomea mies ei vielä suostu puhumaan.

Santolalla kertoo espanjaa puhuvien perulaisten olevan hieman suomalaisia avoimempia ja sosiaalisempia, minkä kuuleminen ei yllätä.

Tietotekniikan tuntemus, oma luovuus ja kiinnostus puhetaidosta saivat Santolallan yhdistämään nuo asiat ja perustamaan Time to Shine -podcastinsa.

Time to shine -sivulle Santolalla haluaa koota viikoittaisia haastatteluita erilaisista puhujista ja eri teemoista. Haastateltavat jakavat omia kokemuksiaan puhumisesta ja esiintymisestä kuulijoilleen. Santolalla kertoo yhdeksi syyksi sivustolle motivoida halukkaita oppimaan kokeneilta ja tulemaan varmemmiksi julkisessa puhumisessa.

 

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© copyright 2013 Puhetyo.fi | Toteutus Soulcom

Osallistu arvontaan ja voita uutuuskirja!

Tilaa Puhetyö-verkkolehden ilmainen, joka toinen viikko ilmestyvä uutiskirje. Uutiskirjeen tilanneiden kesken arvotaan uutuuskirja Loista puhujana kuukausittain.

Sulje tämä ikkuna

Tilaa uutiskirje

Oletko jo uutiskirjeen tilaaja? Voit silti osallistua arvontaan jättämällä nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Voittajien nimet julkaistaan heidän luvallaan myös puhetyö.fi sivustolla.

Tietoja ei koskaan luovuteta kolmannelle osapuolelle