Karismaattinen puhuja voi vaikuttaa luotettavammalta

Haluat olla karismaattisempi – mutta miten?

Olet varmasti kauhuissasi, että yrityksesi olla karismaattinen ja puoleensavetävä saa sinut vaikuttamaan limaiselta käärmeöljykauppiaalta. Ja se on hyvä asia – koska se tulee, jos et ole varovainen.

Joten miten tulet karismaattiseksi, mutta pysyt silti omana itsenäsi? Kuinka sinusta tulee sellainen henkilö, jonka muut haluavat olla lähellä? Kuinka saat itsesi vaikuttamaan suoranaiselta valopilkulta huoneen keskellä?

Karisma voi epäilemättä auttaa sinua tekemään huimia tekoja. Se voi avata paljon ovia elämässäsi. Eikä ole mitään vikaa olla miellyttävämpi, koska jos olet oikealla tapaa miellyttävä, se heijastuu yleensä positiivisesti myös ympärilläsi olevien ihmisten elämään.

Riippumatta elämäntilanteestasi ja yksilöllisistä tavoitteistasi, yksi tärkeimmistä onnistumisen välineistä on henkilökohtainen karismasi. Karisma on se, mikä antaa sinun hallita huonetta, houkutella muita luoksesi ja vakuuttaa ihmiset ideoistasi.

Se on olennainen osa sellaista johtajaa, joka kerää ympärilleen omistautuneita seuraajia, jotka ovat valmiita menemään puolestasi vaikka maan ääriin. Karismaattiset miehet ja naiset oetaan sekä miellyttävinä että voimakkaina, dynaamisina, vastustamattomina yhdistelminä, jotka avaavat loputtomia ovia heille. 

Karisma voikin tuntua sinulle salaperäiseltä ominaisuudelta – jotkut ovat syntyneet karismaattiseksi, ja jotkut eivät. Mutta näin ei ole. Sinun ei tarvitse voittaa geneettisen karisman arpajaisia ​​voidaksesi kehittyä henkilöksi, jolla on voimakas magneettikenttä ympärillään.

Vinkki 1: rentouta vastapuoli ja ole läsnä

Kun ajattelet karismaa, saatat ajatella yrittää tehdä itsestäsi kiiltokuvan muille. Karisman paradoksaalinen salaisuus on kuitenkin se, että kyse ei ole hyvien ominaisuuksiesi toitottamisesta. Karisman salaisuus piilee siinä, että toinen ihminen tuntee olonsa luonnolliseksi lähelläsi. Todellinen karisma saa vastapuolen  tuntemaan itsensä tärkeäksi; kun he ovat lopettaneet juttutuokion tai kanssakäymisen kanssasi, he tuntevat itsensä paremmiksi kuin hetki sitten.

Keskittämällä 100 % henkisen ja emotionaalisen energiasi todelliseen vuorovaikutukseen toisen ihmisen kanssa, voit luoda hänelle tuon tärkeyden tunteen. Ihmiset haluavat pohjimmiltaan huomiota – he haluavat tulla tunnustetuiksi. Se on ensimmäinen askel karismaattisessa sinussa.

Vinkki 2: Katso silmiin!

Katso keskustelukumppaniasi silmiin, kun hän puhuu. Silmät voivat kertoa useita asioita henkilöistä, joten muista käyttää niitä myös puheessasi.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisten, joilla on pidempi katsekontakti muiden kanssa, katsotaan omistavan enemmän heille toivotuista piirteistä, kuten lukien ystävällisyys, ​​rehellisyys, vilpittömyys, pätevyys, luottamus ja henkinen vakaus. Aika kummallista, eikö? Mutta toimivaa ja yksinkertaista.

Katsekontakti paitsi saa sinut vaikuttamaan aidommalta ja rehellisemmältä, se myös parantaa kyseisen vuorovaikutuksen laatua. Katsekontakti antaa tunteen läheisyydestä ja jättää sinusta positiiveisemman kuvan vastapuolelle.

Vinkki 3: Kysy kysymysiä!

Tätä vinkkiä hyödynnetään mm. Panttivankitilanteiden neuvottelutilanteissa. Sitä kutsutaan termillä “peilaaminen”, ja se tarkoittaa yksinkertaisesti keskustelua eteenpäin vieviä, selventäviä kysymyksiä. Helppo tapa osoittaa jollekulle, että olet täysin läsnä heidän kanssaan, on esittää selventäviä kysymyksiä hänen puhuessaan. Jos keskustelukumppanisi vaikka kertoo ostaneensa omenia kaupasta, voit osoittaa olevasi hyvä kuuntelija kysymällä esimerkiksi: “Ai ostit siis omenia? Mitä muuta ostit?”. Tämä keino saa sinut vaikuttamaan ystävälliseltä ja luotettavalta vastapuolelle.