Puhumisen harjoittelu verkossa

Jos olet juuri nyt mukana harjoittelemassa puhumista tai esiintymistä, kannattaa sinun ainakin joiltakin osilta keskittää harjoittelua verkkoon.

Juuri nyt verkossa on tarjolla tuhansia eri tapoja, joidena avulla pääset tutkimaan sitä, että miten muut henkilöt puhuvat.

Tärkein asia verkossa opiskelussa on se, että voit laittaa esimerkiksi videon tai kuuntelemasi äänen tauolle.

Ennen opiskelua sinun kannattaa kuitenkin aina varmistaa internet yhteden nopeus. Parhaat videot puhujista on kuvattu korkealla laadulla, jotta voisit saada niistä mahdollisimman paljon tietoa irti.

Laadukkaan videon avulla pääset esimerkiksi tutkimaan tarkemmin puhujan eleitä ja liikkeitä. Jos haluat myös varmistua siitä, että sinua ei seurata verkossa, kannattaa sinun kuunnella puheita VPN-yhteys palveluiden avulla. Näin puheiden pitäjille ei jää jälkiä siitä, että olet kuuntelemassa puhetta omalla laitteellasi.

VPN-palveluiden avulla voit myös päästä käsiksi esimerkiksi sellaiseen sisältöön, jota et voisi muuten kuunnella. Tämä pätee niin ulkomailta tulevaan sisältöön, kuin myös siihen, että jos asut itse ulkomailla ei kaikki Suomessa tuotettu sisältö toimi oikein ilman VPN-yhteyttä.

Kokeile YouTuben -puheita

Puheiden etsiminen esimerkiksi Youtube palvelusta on erittäin helppoa. Voit esimerkiksi kirjoittaa jonkun poliittisen hahmon tai motivaatio puhujan nimen, ja etsiä heidän nauhoitettuja puheitaan.

Tarjontaa on juuri nyt saatavilla aivan joka lähtöön. Myös materiaalia on käytännössä tarjolla loputtomasti täysin ilmaiseksi, joten tämän vinkin avulla pääset ottamaan ensimmäisiä kosketuksia puhumisen parissa täysin ilmaiseksi.

Dokumentit avaavat sanavarastoa

Toinen loistava tapa katsoa ihmisten puheita sekä tyylittelyä ovat dokumentit. Dokumenttien etuna perinteisiin puheisiin on se, että yleensä niissä on ihmisiä kertomassa omista kokemuksistasi.

Koska nämä henkilöt puhuvat sellaisista kokemuksista, joita he ovat itse elämänsä aikana pääset todistamaan, ovat myös reaktiot ja liikkeet heidän osaltaan aitoja.

Toinen positiivinen asia on myös se, että dokumentissa haastatellaan yleensä näyttelijöiden sekä puhujien sijasta aivan tavallisia ihmisiä. Nämä henkilöt eivät luonnollisesti osaa näytellä asioita, joten näet huomattavasti paremmin sen, että miltä aito puhuminen näyttää.

Spotifyn äänikirjat ja podcastit

Yksi tapa harjoitella puhumista on äänikirjojen tai podcastien kuuntelu eri palveluista. Esimerkiksi Spotify tarjoaa mahdollisuuden käyttää palvelua ilmaiseksi, mutta silloin palvelussa saattaa tulla mainoksia.

Luonnollisesti nämä mainokset eivät ketään haittaa, jos tarkoituksenasi on vain kokeilla palvelua. Kokeilun aikana varmasti huomaat sen, että löydätkö itse jotain uutta lukijoiden artikulaatiosta sekä puheesta omaan puhumiseesi.